Bedrijven || in English

Werkwijze bij een energetische healing.

Bij iedere energetische healing maakt de healer allereerst contact met zichzelf en met De Bron, De Hogere Kracht. Via het hartchakra worden healer en cliënt met elkaar verbonden. Leidraad voor een healing is de universele kracht van licht en liefde vanuit het hart voor de medemens.

Energie is al zo oud als de mensheid. De kus van een moeder wanneer het kind gevallen is, een hand op een pijnlijke plek, het sturen van liefde als genezende energie. Binnen mijn praktijk gebruik ik verschillende manieren en vormen van energie. De cliënt en de situatie bepalen vaak op natuurlijke wijze wat op dit moment voor die persoon het belangrijkste is. De energie die via de hartsintentie doorgegeven wordt komt op een juiste manier, op de goede plek en in een hoeveelheid die door de persoon opgenomen kan worden. Het zelfgenezend principe in de mens wordt aangeraakt. Respect, vertrouwen en eerlijkheid is de basis van waaruit gewerkt wordt.

Een voorbeeld van de fijnstoffelijke levensenergie is Reiki, waarvan de Japanner Mikao Usui de grondlegger is. Bij de behandeling wordt door handoplegging, levensenergie vanuit de Bron doorgegeven naar de persoon die het wil ontvangen. Het lichaam wordt gestimuleerd deze energie in zich op te nemen om daar waar het nodig is te gebruiken voor balans, rust, meer energie, of bewustwording. Een verbindende factor bij healingen en consulten is de energie van de 4 elementen, aarde, water, vuur en lucht en het 5e element ether. De 4 elementen die bij de tarotkaarten verwijzen naar ons wilskracht, onze emoties, onze gedachtenpatronen en ons handelen. Het 5e element ether is ons kosmische verbinding.

Sjamanistische Healingen gaan terug naar de oude wijsheid en healingstechnieken van natuurvolkeren zoals Indianen, Maori’s, Inca’s en de Siberische sjamanen. De healer wordt ondersteund door ‘spirits’. Spirits zijn spirituele gidsen, voorouders, sjamanen, krachtdieren, planten, bomen enz. De healer roept de spirits aan om hem met hun kennis en wijsheid te helpen bij het zoeken en terughalen van verloren energie, verzachten of stimuleren bij lichamelijke of geestelijke blokkades, in balans brengen van het energiesysteem, kracht en focus te versterken, enz. Hij maakt hierbij gebruik van zang, de klank en energie van de drum, ratel en andere krachtvoorwerpen.

Op verschillende manieren wordt er gewerkt aan de innerlijke en uiterlijke levensenergie (aura’s en chakra’s). Een ander standpunt of zienswijze, een ander gevoel geeft een lichamelijke, energetische verandering waardoor situaties of omstandigheden veranderen. Niets is vaststaand, alles is in beweging en door beweging ontstaat ruimte. Ruimte voor bewustwording, verwerking en nieuwe ervaringen.