Bedrijven || in English

 

Consulten Kunstzinnig Dynamisch Coachen

Een individueel consult kan gebruikt worden om kennis te maken met de methode van creatief werken. Een eenmalig consult kan toegespitst worden op een bepaalde vraag of thema. Zoals het woord al aangeeft wordt op een creatieve, dynamische manier gewerkt met dat wat op dat moment nodig is of dat wat zich aandient.

Ik leg uit wat de bedoeling is en hoe het creatieve vorm kan krijgen en vertel welke kunstzinnige methodes gebruikt gaan worden. De cliënt wordt begeleid in het proces. Het is belangrijk dat eventuele gevoelens en emoties tot rust komen door een meditatie of grondingsoefening. In de verkennende fase wordt de aandacht van het denken naar het lichaam gebracht. Men keert naar binnen.
Daarna gaan we met het vooraf uitgekozen materiaal aan de slag. Er is ruimte om te ervaren wat de mogelijkheden van dit materiaal is. Dit geeft een gevoel van loskomen en ontspanning. Daarna komt het begeleidend en/of loslatend proces van het creatief bezig zijn.

Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om los te komen van gedachten. Als je het niet weet hoe of wat, laat dan je handen in beweging komen. Uit het bewuste en onbewuste, uit beelden en fantasieën ontstaat het werk. Alles is belangrijk, kunnen, niet kunnen, bezig zijn, willen, wensen, frustraties, pijn, blijdschap en vreugde om dat wat er ontstaat, het proces van laten gaan.
Daarna wordt het werkstuk of de manier waarop het tot stand is gekomen besproken. Welke gedachten, welke gevoelens zijn vrijgekomen? Wat voel je? Wat zie je? Wat wil je? Wat ga je doen?

De begeleider creëert een ruimte van respect, veiligheid en vrijwilligheid.

Het consult kan worden afgesloten met een moment van rust of healing.